Belga

Canvas maakt reeks over Tropisch Instituut in Antwerpen

Canvas gaat een vierdelige reeks maken over het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. Veel mensen kennen het Instituut van de inentingen en onderzoeken voor en na verre reizen, maar het Instituut doet meer dan dat. 

De reeks over het Tropisch Instituut (zoals het in de volksmond genoemd wordt) wordt gemaakt door productiehuis Geronimo, staat vandaag in De Standaard en Gazet van Antwerpen en Canvas bevestigt het nieuws.  Zij maakten eerder in het oosten van Congo al het Eén-programma "Flying doctors: Virunga". 

De opnames starten volgend jaar en de makers zullen de onderzoekers en de hulpverleners van het Instituut volgen.  "We gaan van Antwerpen naar Afrika, maar ook naar de rest van Europa, Midden- en Latijns-Amerika en Azië", zegt Stefaan Ledeganck van Geronimo in de krant. "We willen een zo volledig mogelijk beeld schetsen van de rol van het Instituut in de uitdagingen die de wereld te wachten staan." 

Meest gelezen