Charrel maakt al 25 jaar kerststallen voor de hele straat

Het is druk voor Karel Laureys - Charrel voor de vrienden - uit Itegem. Naar jaarlijkse gewoonte maakt hij kerststallen voor de hele straat. En daar is hij van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat mee bezig.

"De traditie begon 25 jaar geleden", vertelt Charrel. "Ik maakte toen - voor mezelf - mijn eerste kerststal en die viel bij de buren goed in de smaak. Het jaar nadien vroegen ze me om er ook eentje voor hen te maken. Eerst waren het er 17, later 44, dit jaar zit ik al aan 66 kerststallen", lacht hij.

Veel werk, maar dat heeft hij gerust over voor een beetje sfeer in de straat. "We hebben een echte buurt gekregen. Vroeger kende niemand elkaar, maar door de kerststallen zijn de gesprekken op gang gekomen. Mensen komen samen, slaan een praatje en drinken een jenevertje aan de stallen."

Meest gelezen