Dorian de Meeûs volgt Francis Van de Woestyne op als hoofdredacteur van La Libre Belgique

Dorian de Meeûs, die al hoofdredacteur was van de nieuwssite Lalibre.be sinds 2012, is door de directie van de groep IPM benoemd tot hoofdredacteur in opvolging van Francis Van de Woestyne van de krant La Libre Belgique. Dat heeft de krant zelf gemeld op zijn website.

"De digitalisering van de media verloopt snel en we zijn goed mee met die evolutie", aldus François le Hodey, CEO van de groep IPM. "De laatste jaren is LaLibre.be, met zijn ondersteunende apps, uitgegroeid tot een succes."

Francis Van de Woestyne, die sinds 2013 aan het hoofd stond van de krant, had in oktober gevraagd om persoonlijke en professionele redenen om uit zijn functie te worden ontheven vanaf januari 2018.

Dorian de Meeûs is 38 jaar en startte bij de krant op de video-afdeling in 2011, na 7 jaar bij Canal Z te hebben gewerkt en ook na als consultant in crisiscommunicatie en persrelaties actief te zijn geweest. Hij studeerde journalistiek en communicatie aan de Franstalige universiteit van Brussel ULB. Hij start op 1 januari als algemeen hoofdredacteur. Zijn adjuncten zijn Xavier Ducarme en Nicolas Ghislain.  

Meest gelezen