Elton John brengt hulde aan overleden moeder met "Your song"

Tijdens het eerste concert sinds het overlijden van zijn moeder heeft Elton John hulde aan haar gebracht. De Britse muzikant speelde en zong "Your song", een hit die hij in haar huis schreef.

"Gisteren was een trieste en zware dag voor mij want mijn moeder is gestorven." Met die woorden begon Elton John dinsdagavond tijdens een concert in Hamburg zijn hulde aan Sheila Farebrother. Het concert was het eerste dat hij sinds haar dood gaf.

"Ik ben blij dat ik kan zeggen dat ze vredevol en zonder pijn is heengegaan", ging hij voort. "Maar misschien deed ze dat eerder dan ze had moeten doen, dus ik was nogal in shock."

"Ik heb nagedacht over hoe ik haar vanavond hulde kon brengen en welk lied ik moest kiezen. Wel, het volgende lied schreef ik in haar huis of haar appartement. Ik kan me nog elke minuut herinneren."

"Dus dit is het lied dat ik aan haar wil opdragen", zei hij voor hij de eerste noten van zijn hit "Your song" begon te spelen. "Het heeft me van nergens ergens gebracht. Dus dankjewel mama."

Farebrother stierf maandagochtend. Ze was 92. De afgelopen jaren lag de relatie tussen Elton John grotendeels in duigen nadat ze had geweigerd op zijn vraag de banden met 2 oude vrienden van hem door te knippen. Op haar 90e verjaardag zocht hij opnieuw toenadering en begin dit jaar volgde de verzoening.

Meest gelezen