Videospeler inladen...

UEFA zet Brussel buitenspel. Geen EK voetbal in 2020

Brussel wordt geen speelstad voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Dat meldt de UEFA. Door het gekibbel rond het Eurostadion verliest onze hoofdstad de kandidatuur. De openingsmatch wordt in het Stadio Olimpico gespeeld in de Italiaanse hoofdstad Rome en dus niet in Brussel. De overige 4 matchen worden overgenomen door de Britten.

België had nog enkele weken uitstel gevraagd, omdat het pas zekerheid heeft over een omgevingsvergunning eind januari. Maar daar heeft de UEFA geen oren naar. "Het risico was te groot om te wachten", zegt voorzitter Aleksander Ceferin (zie video hieronder). "We hebben lang gediscussieerd, maar tot vandaag weten we niet of Brussel het stadion kan bouwen."

"Ze kunnen ons nog altijd niet de nodige documenten voorleggen. Ze hadden tijd tot vandaag, maar we kregen een brief dat ze uitstel vroegen tot 31 januari. Brussel heeft een probleem om het stadion op tijd af te krijgen, maar wij hebben een nog groter probleem als het er uiteindelijk niet komt."

Videospeler inladen...

"Door het falen van het Eurostadion-dossier voldoet Brussel niet aan de voorwaarden die de UEFA heeft opgelegd", zegt Ceferin.

"De vier matchen die in Brussel gepland stonden, zijn verplaatst naar Wembley. Zo gaan er nu zeven wedstrijden door in Londen, aangezien daar ook al de halve finales en de finale gepland waren. De openingswedstrijd van het EK vindt plaats in Rome."

Meest gelezen