Geen strooizout in pas vernieuwde straten in Halle: zout kan wegdek aantasten 

Halle gaat enkele straten en markten die net zijn vernieuwd niet voorzien van strooizout. Het zout zou het nieuwe wegdek kunnen aantasten.

Het gaat concreet om de Beestenmarkt, de Basiliekstraat, de Maandagmarkt, de Nederhembrug, het zwembad van Halle en het kerkhof van Lembeek. Al die plaatsen zijn vernieuwd of heraangelegd met cementrijke materialen. Die materialen kunnen barsten als ze nu al te veel in contact komen met strooizout. Daarom zal de stad ze deze winter niet voorzien van strooizout.

Sneeuwveger en zand

Om die plaatsen toch een beetje ijs- en sneeuwvrij te maken zal de stad wel een sneeuwveger op die plaatsen inzetten. Er zal daar ook met zand gestrooid worden om het wegdek toch iets minder glad te maken, maar dat is niet zo effectief als zout. Je kan op die plaatsen dus best als fietser of autobestuurder goed uitkijken als het vriest. 

Alle andere straten en het stadscentrum zullen uiteraard wel zoals normaal bestrooid worden bij ijs en sneeuw.
 

Meest gelezen