Hoeilaart wil van Zoniënwoud opnieuw één geheel maken

Tim Vandeput, de burgemeester van Hoeilaart, wil een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren om te kijken of de Brusselse Ring voor een deel kan worden overkapt en ondertunneld.

Zo'n ondertunneling is niet alleen goed voor de fauna en de flora, het zou ook het fileprobleem en de uitstoot van fijn stof in de regio moeten aanpakken. "De mens heeft het Zoniënwoud in stukken gekapt om er auto's en treinen te laten doorrijden. Dat heeft een impact op de fauna en de flora. Het is mijn mening dat als we iets willen doen aan de levenskwaliteit en de opwarming van de aarde, dat we dan van het Zoniënwoud opnieuw één geheel moeten maken. Dat kan vandaag perfect met de technologieën die er zijn." 

Vandeput wil dus een studie laten uitvoeren die bekijkt of het ondertunnelen en overkappen van de Brusselse Ring tussen Wezembeek-Oppem en Waterloo haalbaar is. Met de studie hoopt hij ook de drie bevoegde gewesten te overtuigen om aan de plannen mee te werken.

Silva Terra 

Het project kreeg de naam Silva Terra en wil dus alle autoverkeer op de ring tussen Wezembeek-Oppem en Waterloo en de E411 vanaf Maleizen richting Brussel helemaal ondertunnelen. Vandenput heeft al de steun van Wezembeek-Oppem, Kraainem, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde en Waterloo. Hij trekt nu met zijn voorstel ook nog naar Overijse, Tervuren en Ukkel.

Meest gelezen