Belga

Koen De Bouw speelt hoofdrol in nieuwe thrillerreeks van Eén en Avrotros

Koen De Bouw en Jasmine Sendar spelen de hoofdrollen in "Grenslanders", een nieuwe fictiereeks van Eén en Avrotros.  De opnames starten begin volgend jaar. 

"Grenslanders" speelt zich af in de grensstreek van Zeeuws-Vlaanderen met West- en Oost-Vlaanderen. In deze thrillerreeks wordt een meisje van Afrikaanse origine zwaar getraumatiseerd aangetroffen in de polders van het Grensland tussen Vlaanderen en Nederland. Tara, een rechercheur uit Rotterdam, en Bert, een psychiater uit Antwerpen, proberen te achterhalen wat er met haar is gebeurd.

"Grenslanders" is een reeks naar een idee van Erik de Bruyn en Rik D’hiet. Het scenario werd geschreven door Rik D'hiet, die eerder al onder meer de reeksen "Flikken", "Het goddelijke monster" en "De Ridder" schreef. Erik de Bruyn (regisseur van onder meer de films "J. Kessels", "Hope", "Wilde mossels" en de nieuwe film "Het hart van Hadiah Tromp" die binnenkort uitkomt) regisseert. 

De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door Koen De Bouw en de Nederlandse Jasmine Sendar. Ook Wim Willaert, Herwig Ilegems, Adanna Unigwe, Sebastien Dewaele, Fedja Van Huêt, Monic Hendrickx, Ingrid De Vos, Chris Nietvelt, Anne-Laure Vandeputte, Astrid van Eck en Evelien Van Hamme maken deel uit van de cast, die zowel uit Belgische als Nederlandse acteurs bestaat. De opnames gaan begin 2018 van start.

"Voor het heel geslaagde "Als de dijken breken" hadden we een enorm fijne samenwerking met Nederland, top dat we voor "Grenslanders" opnieuw met onze noorderburen kunnen samenwerken", zegt Olivier Goris, netmanager van Eén. "Ditmaal vloeit deze coproductie op een natuurlijke manier voort uit het verhaal. Ik kijk al vol spanning uit naar de start van de opnames."

Meest gelezen