Lesboek tegen spoorlopen

In Lokeren is een kinderboek voorgesteld dat kinderen moet waarschuwen voor de gevaren van spoorlopen. Een 100-tal leerlingen kreeg er les naast de sporen om veilig over te leren steken.


Meer dan 100 leerlingen van basisschool Spoele uit Lokeren kregen les aan de spoorweg over hoe ze veilig de sporen kunnen oversteken. Op school krijgen ze wel les over openbaar vervoer, maar dat gaat niet specifiek over spoorlopen en overwegen. Dus heeft spoorbeheerder Infrabel een nieuw educatief spelletjesboek gemaakt rond spoorveiligheid. Want het is belangrijk dat ook heel jonge kinderen voor de gevaren gewaarschuwd worden. Minder dan een week geleden donderdag werd een ongeluk met spoorlopende kinderen in Herzele nog nipt vermeden.

Frédéric Petit van Infrabel: "Vandaag leggen we in één keer 100 leerlingen de gevaren uit. Het is de bedoeling dat scholen en leerkrachten het gratis boekje bestellen of downloaden en er zelf mee aan de slag gaan."

Het lesboek telt 16 op pagina's en bevat naast tips ook heel wat spelletjes zoals een quiz en kruiswoordraadsels. Infrabel hoopt dat heel wat lagere scholen het boekje zullen gaan gebruiken. 

Meest gelezen