Videospeler inladen...

Maak kennis met Aminata, het nieuwe gezicht van "F.C. De Kampioenen"

In de nieuwe "Kampioenen"-film duikt een nieuw gezicht op: Aminata Demba, een actrice uit Antwerpen met Malinese roots. In "Van Gils & gasten" heeft ze zich voorgesteld.

Op 20 december komt "F.C. De Kampioenen 3: forever" in de zalen, alweer de derde film als spin-off van de reeks die jarenlang op Eén liep. Naast de gebruikelijke hoofdrolspelers duikt deze keer een opvallend nieuw gezicht in het verhaal op: Aminata Demba.

Demba is een actrice uit Antwerpen die haar roots in Mali heeft. "Tot nu toe heb ik vooral theater gedaan", vertelt ze vanavond in "Van Gils & gasten". "Deze film was mijn eerste film en het was een heel fijne ervaring."

"Ik voelde meteen dat de andere acteurs een hechte familie waren. Ik kende hun personages natuurlijk van de reeks die ik als kind zag, maar de personen erachter moest ik nog leren kennen. Het was een warme familie. Ze hebben me goed verwelkomd en ik voelde me meteen op mijn gemak."

Ook regisseur Jan Verheyen en acteurs An Swartenbroekx, Johny Voners en Niels Destadsbader waren vanavond te gast in "Van Gils & gasten". Zij vertelden onder meer over een riskante scène waarbij Voners zich in een koude rivier waagde en over de computereffecten die nodig waren om het voetbalstadion van Sint-Truiden met figuranten te vullen.

Meest gelezen