raf vanmechelen

Nieuw bezoekerscentrum moet meer volk naar Nieuwenhoven lokken

Volgend jaar start in provinciedomein Nieuwenhoven bij Sint-Truiden de bouw van een nieuw bezoekerscentrum. De bestaande ontvangstruimte is verouderd, maar blijft behouden omdat het op de Erfgoedlijst staat.

1,5 miljoen euro voorziet de provincie voor de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum. Maar volgens gedeputeerde Ludwig Vandenhove zal het dan ook alle moderne technieken bevatten met zonnepanelen, warmtepompen en houtskeletbouw. Het hout en de groendaken zullen ook passen in de omgeving.

Nieuwenhoven is een populair wandel- en natuurgebied. Jaarlijks komen er 70.000 wandelaars, en er passeren ook 7.000 bezoekers in het bezoekerscentrum. De provincie wil dat aantal opdrijven door meer te investeren in een educatief aanbod voor scholen.

Infoweekend

Op zaterdag 9 en zondag 10 december worden de plannen voorgesteld met een kleine tentoonstelling en een uiteenzetting in het huidige bezoekerscentrum. Iedereen kan er tussen 14 en 17 uur een kijkje gaan nemen.

 

Meest gelezen