© VRT - Geert Van Hoeymissen

Regisseur Stijn Coninx maakt tweede Sinterklaasfilm

De Sint mag dan wel terug naar Spanje vertrokken zijn, er is goed nieuws voor zijn vele fans: er komt een vervolg op de Sintfilm "Ay Ramon!" van 2 jaar geleden.

"Ay Ramon!" - de eerste Vlaamse Sinterklaasfilm ooit - was een gigantisch succes en dus komt er een tweede langspeelfilm. De werktitel daarvan is "Wekker Gek". De prent wordt volgend najaar in de zalen verwacht.

Ook deze film zal geregisseerd worden door Stijn Coninx. Het scenario wordt geschreven door Hugo Matthysen en de muziek zal van de hand zijn van onder meer Ronny Mosuse. Hoe die muziek precies zal klinken, kan hij nu nog niet zeggen. Alhoewel...

"Ay Ramon!" 

In "Ay Ramon!" maakt Sinterklaas zich klaar voor de jaarlijkse reis naar België. Het is gekend dat zijn paard, Slechtweervandaag, zeeziek wordt en dus niet mee kan met de stoomboot. De taak van Ramón bestaat erin Slechtweervandaag heelhuids in België te krijgen zodat Sinterklaas de daken kan beklimmen, samen met Zwarte Piet en zijn trouwe viervoeter. 

Dat is echter zonder Tikkelotje gerekend. Haar theatertje boert niet zo goed en ze is op zoek naar goeie artiesten. Als ze Ramón hoort zingen, besluit ze om hem te ontvoeren en hem te verplichten op te treden in haar theatertje… Sinterklaas en zijn vrienden moeten alles uit de kast halen om Ramón en Slechtweervandaag terug te vinden...

Herbekijk hieronder enkele fragmenten uit "Ay Ramon!".

Meest gelezen