Videospeler inladen...

Michel schuift mislukking Eurostadion in de schoenen van de stad Brussel en het Brussels Gewest

Premier Charles Michel geeft het Brussels Gewest en de stad Brussel de schuld voor het fiasco in het dossier van het Eurostadion. Ook vicepremier Didier Reynders is erg kritisch voor stad en gewest.

Michel zegt dat Brussel de fout heeft gemaakt het stadion te willen bouwen buiten het eigen grondgebied. Het Brussels Gewest verwijt hij het dossier nooit op het overlegcomité van de verschillenden regeringen van ons land te hebben gebracht.

Eerder vandaag had ook vicepremier Reynders al kritiek laten horen op de keuze van de Brusselse overheden om het Eurostadion op parking C van de Heizel, op Vlaams grondgebied dus, te bouwen.

Volgens Reynders zat het dossier van in het begin fout. "Sinds het begin heb ik vastgesteld dat de lokale en regionale autoriteiten alleen wilden handelen in dit dossier. Dit is de verantwoordelijkheid van de Brusselse autoriteiten. Het is significatief dat er bij momenten geen wil is om samen te werken."

Reynders had gewild dat men het Koning Boudewijnstadion had gerenoveerd of op die plaats een nieuw stadion zou hebben neergezet. "Ik begrijp niet waarom het Brussels Gewest ervoor gekozen heeft om het stadion in Grimbergen te bouwen, buiten het Brussels grondgebied, met alle moeilijkheden die daarbij komen", aldus Reynders.

De Brusselse schepen Alain Courtois (MR) stelde onlangs dat de federale regering zijn rol moest spelen in het dossier. "Men had de federale regering van bij het begin moeten betrekken", merkt zijn partijgenoot Reynders op. "Nu wil men dat doen als het fout loopt."  

 

Meest gelezen