Laatste scènes "Undercover" met Tom Waes ingeblikt in Lommel

In Lommel worden op dit moment de laatste scènes opgenomen van de fictiereeks “Undercover”. Tom Waes speelt daarin de hoofdrol, hij moet als undercoveragent een Nederlandse XTC-producent inrekenen. Met deze rol keert Tom terug naar zijn grote liefde: acteren.

Het verhaal speelt zich af op een camping in Lommel waar een drugsbaron samen met zijn vrouw de weekends doorbrengt. Undercoveragenten Kim (Anna Drijver) en Bob (Tom Waes) logeren in een chalet naast de drugsbaron. Zij moeten zijn vertrouwen winnen en infiltreren in zijn netwerk. De reeks is voor een deel geïnspireerd door de feiten gekend van de zaak-Janus van Wesenbeeck, één van de grootste drugssmokkelaars ooit. Toch benadrukt productiehuis De Mensen dat het verhaal een combinatie is van veel fictie en verschillende waargebeurde verhalen.

Grote liefde

Met deze hoofdrol als undercoveragent keert Tom Waes terug naar zijn grote liefde: acteren. Eerder had hij al rollen in De Zaak Alzheimer, Het Geslacht De Pauw en in de film SM-Rechter. Het is wel Waes zijn eerste hoofdrol. Voor de rol moest hij z’n baard laten groeien. “Maar ik krijg zoveel leuke reacties, dat ik hem ga laten staan”, vertelde hij ons.

De fictiereeks

Het productiehuis De Mensen begon een half jaar geleden aan de opnames en blikt nu de laatste scènes in. De serie wordt waarschijnlijk in het voorjaar van 2019 op Eén uitgezonden. Het smaakt naar meer: “Als ze me in de toekomst een leuke rol aanbieden, ga ik die zeker niet laten liggen”, aldus Waes!

Meest gelezen