VRT NWS

Verdachte 22 maart vrij onder voorwaarden

Eén van de verdachten van de aanslagen in Brussel is vrijgelaten onder voorwaarden. Het gaat om de uitbater van een doe-het-zelfzaak in Brussel. Hij werd 2 maanden geleden opgepakt. 

De verdachte werd op 9 oktober opgepakt bij een reeks huiszoekingen. Speurders van de federale gerechtelijke politie vielen toen binnen op een tiental adressen in Brussel, Schaarbeek, Anderlecht en Jette. Die huiszoekingen hadden te maken met het materiaal dat de daders van 22 maart kochten om de bommen mee te maken.

De man van 39 was de uitbater van een doe-het-zelfzaak op de Stalingradlaan in Brussel. Hij wordt ervan verdacht dat hij de daders van de aanslagen zoutzuur zou verkocht hebben dat gebruikt werd bij de aanmaak van het explosief TATP. Zelf zou de man enkel bekend hebben dat hij lege bidons had verkocht.

De onderzoeksrechter heeft de verdachte nu vrijgelaten onder voorwaarden. In afwachting van een eventueel later proces moet hij dus niet in de cel blijven.

Meest gelezen