Welke mensen, muziek en memes gaven 2017 vorm? Ontdek het met YouTube Rewind

Naar jaarlijkse gewoonte heeft YouTube een montageclip gemaakt met de mediagenieke hoogtepunten van het voorbije jaar. Deze keer heet de zogenoemde YouTube Rewind "The shape of 2017".

Nog dik 3 weken en 2017 is voorbij. Voor YouTube is dat het signaal om een overzicht van het afgelopen jaar in een hippe videoclip samen te stellen. Het videoplatform komt elk jaar met zo'n clip op de proppen onder de noemer YouTube Rewind. Deze keer heet het resultaat"The shape of 2017" (zie video bovenaan).

Die titel is meteen een verwijzing naar een van de tophits die 2017 kleur gaven: "The shape of you" van de Britse muzikant Ed Sheeran. Het nummer keert voortdurend terug in de clip, net als "Despacito" van Luis Fonsi. Ook dat lied was dit jaar wereldwijd een monsterhit.

Daarnaast zit "The shape of 2017" vol verwijzingen naar onder meer de fidget spinner, de zogenoemde Amerikaanse volledige zonsverduistering van 21 augustus, de aanslag in Manchester na het concert van Ariana Grande van 22 mei, de verwoesting van de Amerikaanse stad Houston na de doortocht van orkaan Harvey eind augustus en de meme "the floor is lava".

Naast de eigenlijke clip heeft YouTube ook een clip met beelden achter de schermen verspreid. Die kan u hieronder bekijken:

Meest gelezen