Wintertijd Leuven klaar voor bezoekers

De kerstmarkt van Leuven is officieel van start gegaan. Vanmorgen was het nog alle hens aan dek om de kraampjes, lichtjes en kerstbomen klaar te zetten. Maar het stadspark is nu open voor het publiek.

Terwijl de gemeentewerkers de kerstbomen goed zetten en houthaksels schikken, concentreren de handelaars zich op hun kraam. Lichtjes worden opgehangen, houtsblokken in de oven gegooid en parasols klaargezet. "Het belooft geen mooi weer te worden vanavond. Maar met een parasol, kunnen mensen toch gezellig schuilen." En ook de koukleumen worden niet vergeten. "Van een shooter krijgt je meteen warm. Dat is een mengeling van verschillende alcoholdrankjes. Bovendien word je er erg vrolijk van."

Busje komt zo


Wie een shooter wil proberen, neemt wel best het openbaar vervoer. De komende weekends kan dat extra voordelig. Op de rechtstreekse bussen naar Leuven betaal je maar 2 euro voor een biljet dat zowel zaterdag als zondag geldig is.  

Meest gelezen