"Lookalike" van Angelina Jolie: "Maar ik wil helemaal niet op haar lijken"

Nog geen 20, maar de afgelopen week ging deze tiener danig over de tongen op het internet. Sahar Tabar uit Teheran, Iran, had immers op haar Instagramaccount een aantal foto’s gepubliceerd waardoor ze wel erg op een versie van Angelina Jolie geleek. Alleen was het een erg slechte versie van de Amerikaanse actrice. De chirurgische ingrepen bleken hun effect dus gemist te hebben, een verhaal dat nieuwsmedia wereldwijd graag oppikten. Maar het blijkt nu allemaal maar een grap te zijn, zo vertelde Tabar in een interview met nieuwswebsite Sputnik News. 

"50 ingrepen en vele kilo’s minder. Met dit resultaat", blokletterden diverse nieuwsmedia over de mislukte transformatie van Tabar. Daarbij werden termen als "choquerend" en "angstaanjangend" niet gemeden. Maar wat blijkt nu? Ingrepen waren er wel, maar niet om op Angelina Jolie te lijken.

Tabar: "Natuurlijk gaat het hier niet om plastische chirurgie. Het is niet meer dan photoshop en make-up. Telkens ik op Instagram een foto publiceer, wil ik mijn gezicht op een steeds leukere manier beschilderen. Het is een manier om jezelf te uiten, zoals kunst zeg maar. Mijn volgers weten dat dat niet mijn echte gezicht is."

"Ik heb er nooit aan gedacht om op Angelina Jolie te willen lijken. Ik kan wel zien dat anderen dat in die foto’s zien, maar voor mij is het nooit een doel geweest."

"Men zei dat ik heel veel ben afgevallen, zelfs tot 40 kilogram. Ja , ik ben afgevallen, maar hooguit een 7-tal kilogram."

De enige echte Angelina Jolie
2017 Invision

"Op straat voel ik geen enkele negatieve reactie. Men komt naar me toe, wil met me praten, ze omarmen mij en steunen me in hetgeen ik doe. Mijn ouders hadden het er aanvankelijk wel moeilijk mee, dat ik er anders wilde uitzien en dat ik daarvoor wel aan mijn lichaam heb laten werken. Maar nu steunen ook zij mij. Hun goedkeuring is voor mij het belangrijkst. En al die negatieve reacties, daar probeer ik boven te staan."

Meest gelezen