11 mensen veroordeeld voor invoer cocaïne via Antwerpse haven

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft 11 mensen veroordeeld voor hun betrokkenheid bij de invoer van cocaïne via de Antwerpse haven. De spilfiguur van de bende kreeg 8 jaar cel en een boete van 48.000 euro.

In januari 2015 werden vier mannen opgepakt in de Antwerpse haven, omdat ze op zoek waren naar een partij van 113 kilo cocaïne. Maar die was eerder al ontdekt en in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een container met bananen uit Colombia.

Nadat het telefoonverkeer van de mannen werd onderzocht, kwamen nog meer verdachten in het vizier, onder wie ook de spilfiguur van de bende. Hij kreeg acht jaar cel en een boete van 48.000 euro. Daarnaast werd ook zijn sportwagen en meer dan 250.000 euro aan witgewassen drugsgeld verbeurd verklaard. De andere beklaagden kregen celstraffen tot 5 jaar of een werkstraf.

Meest gelezen