Agenten geschorst na klacht over aanzet tot ongewenst seksuele handelingen

Twee agenten van de politiezone Assenede-Evergem zijn geschorst, omdat ze een vrouwelijke collega aangezet zouden hebben tot ongewenste seksuele handelingen in het commissariaat van Evergem. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De feiten kwamen op 11 oktober aan het licht na een anonieme klacht bij de korpschef en de twee burgemeesters.

De klacht werd meteen onderzocht en om de objectiviteit van het onderzoek en de rust in het korps te bewaren werden twee agenten geschorst. Dat is een preventieve maatregel, het zegt niets over hun schuld of onschuld. De betrokkenheid van een derde collega wordt ook nog onderzocht, maar die wordt voorlopig niet geschorst

Politie en parket onderzoeken de zaak nu verder. Andere mensen binnen het korps met vragen kunnen bij de arbeidsgeneesheer en andere diensten terecht.

Meest gelezen