Betoging voor de Amerikaanse ambassade in Brussel tegen erkenning Jeruzalem als Israëlische hoofdstad

De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door president Trump, heeft over heel de wereld tot protest geleid. In Brussel hebben een 600-tal mensen betoogd voor de Amerikaanse ambassade.  

De organisatoren willen met een protestactie hun steun betuigen aan het Palestijnse volk. Ze noemen de bezetting van Palestina illegaal en ze verklaren zich solidair met de Palestijnen.

"Ik ben naar hier gekomen om aan te tonen dat ik het niet vind kunnen, wat Trump heeft beslist", zegt actievoerster Carmen Claessen. "Trump moet niet beslissen wat de hoofdstad is van een ander land. Het conflict in Israël gaat door zijn toedoen ook verder ontploffen."

Maha Salah, een Palestijnse noemt het een smerige beslissing van Trump. "Wij willen aan de hele wereld zeggen dat wij weigeren om die beslissing te aanvaarden. De erkenning betekent ook dat de Palestijnen nog meer land zullen verliezen", besluit ze.

Meest gelezen