Bijna 30.000 bezoekers voor Gentse museumnacht

De elfde editie van de museumnacht in Gent lokte, ondanks het slechte weer, 28.371 bezoekers. Negen musea openden 's avonds en 's nachts de deuren. Dé publiekstrekker was het SMAK met bijna 7.000 bezoekers. Het record van vorig jaar (30.761) sneuvelde niet.

 

De elfde editie van de museumnacht in Gent was een succes. Op negen locaties in de stad konden museumliefhebbers voor één keer ook 's avonds en 's nachts terecht. De meeste bezoekers, zo'n 7.000, trokken naar het SMAK, het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, waar je je onder meer dansend kon laten fotograferen. De tentoonstelling over Gerard Richter die er momenteel loopt, was niet open voor publiek.

Ook het Museum voor Schone Kunsten, op een steenworp van het SMAK, lokte veel volk, zo'n 5000 mensen. Het Dr. Guislain-museum klokte af op een 4000 bezoekers van de tentoonstelling over angst en het Design museum lokte 3000 mensen met een expo rond robots. 

 

Meest gelezen