Videospeler inladen...

Honderden huizen opgeslokt door natuurbranden in Californië

In Californië krijgen de hulpdiensten de natuurbranden maar moeilijk onder controle. Ten noordwesten van Los Angeles, in Ventura County, zijn nu al 439 huizen en gebouwen vernield door het vuur.  Het vuur wordt aangewakkerd door de sterke wind, met rukwinden tot 130 kilometer per uur.

Duizenden Amerikaanse brandweermannen zijn nog altijd aan het vechten tegen grote bos- en heidebranden in de omgeving van Los Angeles.  Bijna 470 vierkante kilometer, staat in vuur en vlam.  

In het zuiden van Californië zijn er nu al zes grote natuurbranden. Eén daarvan brak de afgelopen uren uit in de buurt van San Diego. Daar gingen al zo'n 20 bejaardenwoningen in de vlammen op. Drie burgers en twee brandweermannen werden er gewond.

In totaal hebben al meer dan 200.000 mensen hun huis moeten verlaten door de natuurbranden. De brandweer zou vorderingen maken in de strijd tegen het vuur, maar duizenden woningen blijven bedreigd.

Meest gelezen