Videospeler inladen...

Courtois over Eurostadion: "Dit land moet zichzelf in vraag stellen"

De Brusselse schepen voor Sport Alain Courtois (MR) reageert in een videoboodschap kwaad op de heisa rond het Eurostadion. "Dit land moet zichzelf in vraag stellen", zegt hij. "Ik zet mij al meer dan dertig jaar in voor het Belgische voetbal, wat hebben de mensen die kritiek geven al gedaan?"

Courtois is duidelijk kwaad en teleurgesteld over het stadiondossier. Hij kreeg afgelopen dagen veel kritiek, ook uit zijn eigen partij. Het Brussels Gewest en de stad Brussel willen een nieuw voetbalstadion bouwen op Parking C. Dat terrein is eigendom van de stad Brussel, maar ligt op het grondgebied van Grimbergen in Vlaanderen.

Toen UEFA bekendmaakte dat Brussel geen gaststad zal zijn voor het EK2020, wilde Courtois geen interviews geven, nu post hij een video op YouTube.

"Alle partners in België waren mee kandidaat om gaststad te zijn voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020", aldus Courtois. "De Brusselse regering heeft het idee op tafel gelegd om een stadion te bouwen op Parking C en wij hebben loyaal aan dat idee meegewerkt."

Dat men eerst zélf eens iets doet voor men commentaar geeft

Alain Courtois (MR)

"Er zijn veel mensen die denken dat ze mij moeten vertellen hoe ik iets moet doen", aldus Courtois. "Daarop antwoord ik: doe zelf eens iets, voor je anderen vertelt hoe het moet."

Een niet mis te verstane sneer onder meer naar premier Charles Michel (MR), die vond dat Brussel het stadiondossier beter had moeten aanpakken.

"Ik zet mij al dertig jaar in voor het Belgische voetbal, al sinds 1987. Ik wil een stadion ons land waardig. Ons land verdient dit, de Rode Duivels verdienen dit. Het maakt me niet uit of dit stadion in Luik, Aarlen of Brugge komt te staan."

"Ook bij UEFA vraagt men mij: jullie vechten al sinds 1987 voor een nieuw voetbalstadion en het is er nog steeds niet. Is er dan niet iets mis met België? Ik geef de vraag door aan iedereen: is er niet iets mis met België? Dit land moet zichzelf in vraag stellen."

Courtois sluit af met een uitspraak van Johnny Hallyday, die eerder deze week overleed: "Je moet doorgaan met leven". "Ik ga ook door met leven", aldus Courtois. "Maar dit land moet zichzelf in vraag stellen."

Meest gelezen