Drie mannen veroordeeld tot 20 jaar cel voor roofmoord op motorhandelaar in Zottegem

De correctionele rechtbank in Oudenaarde heeft drie verdachten van de roofmoord op Geert De Lie zes jaar geleden, veroordeeld tot elk 20 jaar cel. Een vierde verdachte is vrijgesproken.

Op 28 oktober 2011 kwamen twee Nederlanders de zaak van de motorhandelaar binnen. Later verklaarden de twee dat ze 100.000 euro buit wilden maken. De vrouw van de motorhandelaar stond al in de winkel, maar toen de motorhandelaar Geert De Lie zelf binnenkwam, liep het uit de hand. Er werden acht schoten gelost. Geert De Lie overleefde het niet.

Uiteindelijk werden vier verdachten opgepakt: de opdrachtgever, de schutter en een handlanger, en een man die op de dag van de overval de bewakings­camera's van de motorzaak uitgeschakeld zou hebben. Die laatste werd vrijgesproken. Alle andere verdachten kregen 20 jaar cel. 

"Tevreden met de uitspraak"

De vrouw van de motorhandelaar Petra Verheecke zag alles dus gebeuren. Zij is erg blij met de uitspraak. "Het is de maximumstraf en wat de procureur heeft gevraagd, dus ik ben tevreden", zegt ze. "De schutter heeft vele momenten gehad waarop hij kon stoppen, maar hij is blijven schieten. De persoon die mij vasthad kon ook ingrijpen en heeft ook niks gedaan. De brutaliteit was enorm", zegt Verheecke. Ze probeert de feiten nu een plaats te geven. "Soms heb ik het nog moeilijk. In bepaalde situaties reageer ik enorm alert. Ik ben bang in situaties waar ik dat vroeger niet was. Als iemand op de poort klopt naast mijn huis bijvoorbeeld. Maar ik heb het toch in mijn ogen al vrij goed kunnen plaatsen dankzij psychologische begeleiding."

Meest gelezen