© VRT Polle Van Rooy

Eric Goens na de zaak-De Pauw: "Assisen is afgeschaft maar blijkbaar vervangen door de media"

Eric Goens, tv-maker van onder andere "Die huis" en "Bargoens", is boos op hoe verschillende kranten en tijdschriften te werk gaan sinds de VRT de samenwerking met Bart De Pauw stopzette. "Het heeft niks meer met journalistiek te maken", zegt hij in de gratis krant Deze Week.

Neen, Eric Goens wil het niet opnemen voor Bart De Pauw, en hij wil zich ook niet uitspreken tégen de tv-maker. "Ik behoor tot de mensensoort die daar geen mening over heeft", zegt hij in Deze Week, de opvolger van De Streekkrant. "Ik kan daar ook geen mening over hebben, want ik ken de feiten niet. Ik hoor alleen wat er waait en ik neem aan dat als er beslissingen gemaakt worden, dat daar wel een reden voor zal zijn. Ik behoor blijkbaar ook tot de steeds zeldzamere mensensoort die vindt dat het niet aan de media is om daarover te oordelen. 'Trial by media' is een heel vreemde trend, waardoor er nu non-believers en believers op de barricaden staan. Ik ben het een noch het ander omdat ik niet voldoende geïnformeerd ben."

Trial by media is een vreemde trend, waardoor er nu non-believers en believers op de barricaden staan

"Steek het op mijn journalistieke achtergrond. Het is gewoonweg gênant om te zien dat mensen hier zo'n uitgesproken mening over hebben. Assisen is afgeschaft dit jaar, maar blijkbaar vervangen door de media. En die storten zich morgen met evenveel overgave op een nieuw schandaal. Ik geloof meer dan ooit dat kranten en magazines vooral geschikt zijn om aardappelen op te schillen."

Heksenjacht op volgende Bart De Pauw

Goens haalde in het verleden al vaker uit naar de praktijken van een aantal weekbladen, maar wat vandaag gebeurt is du jamais vu, vindt de voormalige directeur informatie van VTM Nieuws.

"Ik zou zelfs liever voor een volksjury verschijnen dan afgemaakt worden door de media. En dan heb ik het vooral over de schrijvende pers. Ik weet dat de heksenjacht op de volgende Bart De Pauw al gaande is. De journalisten hebben bloed geroken. Ik ken drie BV's die te horen hebben gekregen dat er dossiers tegen hen worden aangemaakt. Drie BV's die al een tijdje erg slecht slapen."

Meest gelezen