Geen megamoskee in Antwerpen-Noord

In het vroegere postgebouw in de Seefhoek in Antwerpen-Noord komt dan toch geen moskee. De stad heeft plannen om er een nieuwe kinderopvang op te richten.

Al langer interesse

Eind vorige maand maakte oppositiepartij Vlaams Belang bekend dat een vroeger postgebouw in de Wilgenstraat was gekocht om er de grootste moskee van het land van te maken. Maar de stad Antwerpen wil het gebouw nu zelf kopen om er een nieuwe kinderopvang in te richten. Schepen van jeugd Nabilla Ait Daoud (N-VA) zegt dat ze al langer interesse had in het pand. "Ons eerste plaatsbezoek vond plaats in april dit jaar", zegt Ait Daoud. "We zijn toen ter plaatse gegaan om te bekijken of het een geschikt pand was voor kinderopvang. Dat is het geval, en daarom gaan we nu ons voorkooprecht laten gelden."  

Benefietactie?

De moskeevereniging die het pand wou kopen, had al een voorschot betaald voor het gebouw. De vereniging wilde vandaag starten met een benefietactie om genoeg geld te verzamelen. Het is niet duidelijk of die actie nog doorgaat.
 

Meest gelezen