Holsbeek zet beruchte kerststal terug

In Holsbeek staat opnieuw een kerststal in het gemeentehuis. De meest beruchte kerststal van Vlaanderen verdween vorig jaar even uit het gemeentehuis na klachten van inwoners. Maar hij kwam terug. En ook dit jaar staat hij er weer.

De gemeente Holsbeek kwam vorig jaar plots in een storm terecht. De kerststal in het gemeentehuis kreeg kritiek van enkele inwoners en Groen-schepen Annelies Vander Bracht. Die vonden dat het stalletje als religieus symbool de neutraliteit van de gemeente in het gedrang bracht.

De stal werd daarom weggenomen. Maar na inmenging van staatssecretaris Theo Francken (N-VA), en alweer kritiek, kwam de kerststal terug. En dat zal ook dit jaar niet anders zijn.  

Deel van het feest

Schepen Rudy Janssens: "De kerststal is 15 centimeter hoog en je ziet hem amper staan. Hij is onlosmakend verbonden met de versiering die hier staat. We staan open voor een debat over religieuze symbolen, maar dit is gewoon een attribuut dat bij kerst hoort."

Meest gelezen