Humo Award op Internationaal Kortfilmfestival in Leuven voor 'Hotel Mama' van Aline Boyen

Regisseur Aline Boyen heeft op het Internationaal Kortfilmfestival in  Leuven met haar kortfilm "Hotel Mama" de Humo Award in de wacht gesleept. Het aanwezige publiek gaf "The day the dogs disappeared" van Ruth Mellaerts en Boris Kuijpers het tweede meeste aantal stemmen. "Out of the blue, into the black" van het regisseursduo Alidor Dolfing eindigde derde.      

"Hotel Mama" is het afstudeerwerk dat RITCS-studente Aline Boyen dit jaar maakte. Het is het verhaal van een ongelukkige, extravagante moeder met een hoekje af (vertolkt door Marijke Pinoy) die na lange tijd onaangekondigd haar slordige, losse, flapuit van een dochter (Anemone Valcke) nog eens opzoekt.

Beiden worstelen met existentiële problemen. Hun levensstijl is met name infantiel en afhankelijk. Ze beseffen na diepgaande gesprekken en heel wat wrijvingen dat ze op hetzelfde punt in hun leven staan.  

Meest gelezen