Videospeler inladen...

Luckas Vander Taelen: "Mayeur heeft een vuile rol gespeeld in Eurostadion-dossier"

Volgens columnist en gewezen groen-politicus Luckas Vander Taelen hebben Alain Courtois (MR) en Yvan Mayeur (PS) heel wat boter op het hoofd in het Eurostadion-dossier. Dat zei Vander Taelen in de studio van "Terzake".

Na jarenlang gekibbel raakte gisteren bekend dat het Eurostadion, waar onder meer de openingsmatch van het Europees Kampioenschap voetbal zou worden gespeeld, er niet op tijd komt en daar is Luckas Vander Taelen niet rouwig om.

"Dat is de kroniek van een aangekondigde mislukking. Men heeft niet de wijsheid gehad om daarover eerst te onderhandelen. Het gaat gewoon om grootheidswaanzin van een aantal Brusselse politici, vooral ex-burgemeester Yvan Mayeur en schepen van Sport Alain Courtois."

"Mayeur is nu niet meer aan de macht, maar hij heeft een vuile rol gespeeld. Toen er terecht kritische vragen werden gesteld over het contract rond het stadion, heeft Mayeur de oppositie uitgescholden", weet Vander Taelen.

Wat gaat dat kosten?

Over het contract dat de stad Brussel en het Gewest sloten met bouwheer Ghelamco, heeft Vander Taelen geen goed woord over. "Men geeft Parking C in pacht voor 1 euro, terwijl die site 100 miljoen euro waard is. Het gaat bovendien om een wurgcontract."

"Als het stadion er niet zou komen, moeten er monsterachtige schadevergoedingen worden betaald. Mogen we daar nu eindelijk alles over weten?", vraagt Vander Taelen zich luidop af. "Hoeveel gaat dat contract ons, de belastingbetaler, kosten?"

Clown

Alain Courtois, mede-bezieler van het Eurostadion, uitte vandaag in een korte videoboodschap zijn teleurstelling, door zich af te vragen of "dit land zichzelf niet in vraag moet stellen". Courtois toonde daarbij ook een rode kaart.

"Courtois leek vandaag meer op een circusclown dan op iets anders", reageert Vander Taelen op de videoboodschap. Ook medestudiogast Jean-Marie Dedecker heeft geen goed woord over voor Courtois. "Ik ken hem al lang. Bij de voetbalbond heeft hij er niks van gebakken en bij Anderlecht lag hij snel buiten."

"Mayeur, Courtois, Vanhengel (n.v.d.r.: de Brusselse minister van Financiën voor Open VLD), al die mannen die op de knop drukten bij de lancering van dit project, die mannen moeten allemaal op het matje komen", besluit Dedecker.

Meest gelezen