BELGA/WAEM

Nieuwe milieuvergunning voor Sportpaleis en Lotto Arena

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft een nieuwe milieuvergunning toegekend aan het Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena. Een half jaar geleden had de Raad van State een besluit rond die milieuvergunning vernietigd. Er was daarbij vooral een probleem met de parkeerdruk op de buurt.

De Raad van State argumenteerde in juli dat de uitbaters van beide zalen te weinig doen om de parkeerdruk in de buurt te verlichten tijdens grote evenementen. Het arrest had geen gevolgen, want Sportpaleis en Lotto Arena konden terugvallen op een oude milieuvergunning van de provincie.

Sportpaleis en Lotto Arena kregen in maart 2013 een milieuvergunning van de provincie Antwerpen, maar omwonenden gingen in beroep. Daardoor kwam het dossier bij minister van Omgeving Schauvliege terecht, die het beroep niet volgde en een milieuvergunning toekende in juli 2014. Maar ook tegen die beslissing gingen de omwonenden in beroep, en dat leidde tot het vernietigingsarrest van de Raad van State.

Na een heronderzoek zet CD&V-minister Schauvliege nu toch het licht op groen voor een nieuwe milieuvergunning. Daarin zijn wel enkele bijzondere voorwaarden opgelegd. Zo zal bijvoorbeeld de geluidsdruk bij late evenementen worden gemonitord.

Meest gelezen