Nu ook in het echt én eetbaar: Bomaworst

Vanaf zondag te koop in uw frituur om de hoek: dé Bomaworst. De frituursnacks van F. C. De Kampioenen worden geïntroduceerd door de VRT.

Op zondag 10 december om 15 uur worden de "Boma Cervela Pikant", de "Kampioenenballetjes" en de bijbehorende tomatensaus officieel gelanceerd in Antwerpen, aan de overdekte ijspiste op de Groenplaats, met Balthasar Boma en Markske erbij.  In de tv-reeks is Boma de worstenmagnaat die F. C. De Kampioenen sponsort. Maar was die worst van hem net niet oneetbaar slecht? "Ja, dat is zo op tv, " zegt Peter Rosiers van VRT Brand Extensions, "maar iedereen zal wel zo nieuwsgierig zijn om hem nu echt te proberen." 

F. C. De Kampioenen wordt al sinds 1990 uitgezonden en heruitgezonden. Waarom komt die Bomaworst er nu pas in het echt? Zegt Peter Rosiers: "Er waren eerder al plannen om iets met de worst te doen, maar nu was er een mooie opportuniteit om met een grote producent te werken.  Meer dan 1000 frituren hebben de producten al besteld. "

VRT brengt wel vaker producten op de markt om de eigen werking te financieren, zoals het bier "Slurfke" van Thuis of truffels zoals in de reeks "Tytgat Chocolat". 

Meest gelezen