Ook voormalige schoonzoon van de Noorse koning beschuldigt Kevin Spacey

De Hollywoodacteur Kevin Spacey zou de voormalige schoonzoon van de Noorse koning 10 jaar geleden ongevraagd in het kruis hebben gegrepen tijdens een feestje na de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede. 

Ari Behn was tot vorig jaar de echtgenoot van de Noorse prinses Martha Louise, de dochter van de Noorse koning Harald. In een gesprek met de Noorse radiozender P4 vertelde hij wat er gebeurd was. Kevin Spacey was in Noorwegen omdat hij de presentator was van een concert naar aanleiding van de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede, samen met actrice Uma Thurman. 

Tijdens een feestje achteraf had Ari Behn een gesprek met de acteur. "Het was een heel fijn gesprek", herinnerde Behn zich, "hij zat vlak naast mij. Maar na vijf minuten vroeg hij plots of ik mee een sigaret ging roken buiten. En toen greep hij me onder tafel in het kruis." Behn - die niet rookte - schrok, en zei: "Euh, misschien straks." "Ik ben een genereus man", grapte Behn nog tijdens het radio-interview, "maar dit was toch wat veel gevraagd".

Kevin Spacey wordt door tientallen mannen beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Na de eerste getuigenis gaf hij voor het eerst publiek toe dat hij homoseksueel is. De carrière van de acteur zit na alle beschuldigingen helemaal in het slop. Hij is onder meer uit de populaire serie House of Cards geschreven. Volgens een woordvoerder laat hij zich behandelen voor zijn gedrag. 

Meest gelezen