Archieffoto
Belga

Politiezones Tienen en Landen fusioneren

Op 1 januari 2019 fusioneren de politiezones Tienen-Hoegaarden en LAN (Landen, Linter en Zoutleeuw) tot één grote nieuwe zone. Dat is gisteravond op de verschillende politieraden beslist.

De nieuwe zone zal samen ruim 140 medewerkers tellen en moet de veiligheid van de inwoners vergroten. De wijkwerking van de verschillende zones zal door de fusie groeien en er zullen ook meer interventieploegen de baan op kunnen. Ook bij de verkeersdienst zullen meer mensen ingezet worden en de criminaliteit zal beter worden aangepakt.

Geen besparing

"Het is nooit de bedoeling geweest om gewoon te besparen, we willen ons vooral beter en efficiënter organiseren om de veiligheid te vergroten", zegt burgemeester van Tienen Katrien Partyka. Vooral op het vlak van informatica en administratie zal alles een stuk efficiënter verlopen. Het komende jaar zal de fusie worden voorbereid en zal er een nieuw politiecollege en een nieuwe zonechef worden gekozen zodat vanaf 2019 de nieuwe zone van start kan gaan.

Meest gelezen