AFP or licensors

Tillerson: "Verhuizing Amerikaanse ambassade naar Jeruzalem niet voor 2019"

Rex Tillerson, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, zegt dat de Amerikaanse ambassade in Israël nog minstens twee jaar in Tel Aviv blijft. "President Trump heeft de opdracht gegeven om de verhuizing te onderzoeken, maar het hele proces zal tijd vergen", aldus Tillerson.

Rex Tillerson is in Parijs. Hij had er een ontmoeting met zijn Franse collega Jean-Marc Ayrault. In dat gesprek heeft Tillerson verklaard dat een verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Israël niet voor morgen is. Volgens Tillerson zal de ambassade in Jeruzalem er niet zijn voor 2019. Dat meldt het Franse persbureau AFP en wordt bevestigd aan CNN.

Tillerson zegt ook dat Trump met de verhuis "nog geen definitieve status" heeft gegeven aan Jeruzalem, en dat het aan de "betrokken partijen is om de finale status van Jeruzalem te onderhandelen".

Trump gooide eerder deze week een diplomatieke bom nadat hij aankondigde dat hij de Amerikaanse ambassade in Israël wil verhuizen vanuit Tel Aviv naar Jeruzalem. Jeruzalem is voor Joden, Moslims en Christenen een heilige stad. Zowel Israël als Palestina willen Jeruzalem als hun hoofdstad. Op dit moment zitten alle internationale ambassades voor Israël in Tel Aviv.

Meest gelezen