© Fenn Photography

Vuurfeesten of leesfestival? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Geen warmste week in Boom, wel warmste zaterdag

Voor De Warmste Week moet u niet in De Schorre zijn dit jaar, maar vanavond kunt u er wel naar Putteke Winter. De organisatoren beloven een avondwandeling met vuurshows, lampionnen en winterse verhalen. Mocht dat vandaag al uitverkocht zijn, kunt u vanavond ook nog terecht in Lille, en volgende week in Mol.

Heet, heter, heetst

Ook in Deurne maken ze er een warme zaterdag van, tijdens het vuurfeest. In het park Bisschoppenhof ontsteken ze straks om 16 uur vuurlotussen, vuurlantaarns en zelfs een vuurtent. U begrijpt: er is een vurige rode draad. U kunt er nog tot vanavond terecht voor een gratis glas glühwein.

Toeren en Loeren in Veurne

Naar kunstwerken loeren tijdens een wandeling in en rond Veurne, dat is het concept van "Toeren & Loeren". We zijn alweer toe aan de 11e editie, een editie in het teken van ereburger Paul Delvaux. De grote werken van Delvaux vind je er niet, die hangen nog tot februari in Rotterdam (zie het artikel hiernaast), maar de Veurnse jeugd heeft zich wel laten inspireren door het werk van Delvaux.

Waarom? Daarom!

In De Krook in Gent, een van de mooiste bibliotheken van het land, organiseren ze dit weekend een gloednieuw leesfestival: #DAAROMLEESIK Volgens recent onderzoek lezen we onder andere omdat boeken een leven kunnen veranderen. En De Krook helpt op alle mogelijke manieren. Dit weekend serveren ze er literair verantwoord voedsel en hoort u muziek bij uw favoriete boek, live gespeeld door An Pierlé. Daarnaast zijn er natuurlijk ook veel auteurs te gast, én wetenschappers die voor een keer eens praten over fictie. Fijn weekend!

Meest gelezen