Wachtdienst Limburgse apotheken goedkoper en toegankelijker

De wachtdienst van de Limburgse apothekers wordt toegankelijker. Wie wil weten welke apotheek 's nachts van wacht is moet voortaan bellen naar 078 05 17 33, een nummer aan zonaal tarief.

Het nieuwe nummer vervangt het 0903 betaalnummer.  Dat was erg duur en voor mensen met bepaalde speciale tariefformules ook niet altijd belbaar.  

De beroepsvereniging voor Limburgse apothekers KLAV heeft om die reden een nieuw toegankelijk systeem uitgewerkt voor de patiënt om snel te kunnen achterhalen welke apotheker op dat ogenblik van wacht is.

“Vanaf 11 december kan de patiënt overdag terecht op de website www.apotheeklimburg.be voor de apothekers van wacht tot 22u”, vertelt Apr. Joeri Van Dijck, voorzitter van KLAV. “Tussen 22u ’s avonds en 9u ’s morgens kunnen de patiënten bellen naar het telefoonnummer 078 05 17 33 om de apotheker van wacht uit de regio te vinden. Dit nummer kan door alle toestellen gebeld worden en aangezien het zonale tarief gehanteerd wordt, komen we tegemoet aan de hoge kosten die verbonden waren aan het 0903-nummer.”

De apothekers zijn voorstander van een speciaal telefoonnummer om te vermijden dat mensen zomaar binnenstappen als het niet dringend is.  Ze willen ook liever niet dat de apotheker die 's nachts van wacht is al te makkelijk zichtbaar is om veiligheidsredenen.  Het nieuwe systeem komt tegemoet aan die verzuchting.

De komende weken verdeelt de beroepsvereniging affiches onder de Limburgse apothekers en andere zorgverleners. Daarnaast worden het nieuwe telefoonnummer en de website op de tv-schermen in de apotheken getoond en delen de apothekers kaartjes uit aan de patiënten met het nieuwe telefoonnummer en het adres van de website erop.

Meest gelezen