Agentschap Wegen & Verkeer waarschuwt voor gladde wegen vannacht en zondagochtend

Het Agentschap Wegen & Verkeer heeft gewaarschuwd voor de kans op gladde wegen in het tweede deel van de nacht van zaterdag op zondag. Een neerslagzone die tijdens het tweede deel van de nacht over ons land trekt, kan gladde wegen veroorzaken.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) staan klaar om uit te rukken indien nodig. Het AWV waarschuwt voor een neerslagzone die in het tweede deel van de nacht het zuidwesten van ons land zal bereiken.

"De neerslag bestaat uit smeltende sneeuw en sneeuw in het hele land. In combinatie met negatieve wegdektemperaturen kan dat gladde wegen veroorzaken", meldt het AWV.

Het AWV raadt weggebruikers aan om verplaatsingen vanaf middernacht en mogelijk ook zondagochtend uit te stellen. "Indien men toch de baan op gaat, dan is voorzichtigheid zeker aangeraden." Deze winterperiode heeft het Agentschap Wegen & Verkeer al 3.500 ton strooizout gebruikt om de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden.

Het KMI geeft een code oranje uit voor gladheid in alle Belgische provincies, behalve in Limburg en Antwerpen. Vooral ten zuiden van Samber en Maas kunnen de wegen plaatselijk glad worden door sneeuw of ijsplekken. 

Meest gelezen