Videospeler inladen...

Grote Moskee van Brussel is bereid erkenning aan te vragen

De Grote Moskee in Brussel is bereid om een erkenning door de overheid aan te vragen. Dat heeft Tamer Abou Elsaod, de nieuwe directeur van de moskee, gezegd in een interview met VRT NWS. De moskee krijgt heel wat kritiek omdat ze het salfistische gedachtegoed zou verspreiden.

Op 15 maart beloofde de vorige directeur van de Grote Moskee in de parlementaire onderzoekscommissie naar de aanslagen alleen nog maar vaagweg dat hij de aanvraag voor een erkenning wou onderzoeken.

Intussen is de situatie anders. Er is een nieuwe directeur én de onderzoekscommissie adviseerde onlangs om de vergunning van de uitbating niet te verlengen, tenzij er een officiële erkenning aangevraagd wordt.

Om een erkenning te krijgen moet de Grote Moskee volledig transparant zijn over de werking en dus ook over wie wat financiert.  De druk is dus opgevoerd en wellicht geeft dat een extra duwtje in de rug van de nieuwe directeur.

In ieder geval is hij nu dus formeel: hij is bereid een aanvraag in te dienen. "We kunnen eraan beginnen, we willen er meer informatie over, we willen weten wat het inhoudt voor ons, wat onze verplichtingen zijn, wat de voordelen zijn", zegt Tamer Abou Elsaod. "We zijn er klaar voor, we doen het."

Meest gelezen