AFP or licensors

Duitse dorpje Alwine is verkocht voor 140.000 euro aan anonieme bieder

Het kleine gehucht Alwine in de Duitse deelstaat Brandenburg is bij opbod verkocht voor 140.000 euro. Een anonieme bieder bracht via de telefoon het enige bod op Alwine uit. Het minimumbod was vastgelegd op 125.000 euro.

In Berlijn heeft veilinghuis Karhausen het gehucht Alwine geveild. Een anonieme koper heeft 140.000 euro geboden voor het dorpje van 16.000 vierkante meter met vijftien inwoners. Het enige bod werd telefonisch uitgebracht.

Alwine is een gehucht van het dorp Uebigau-Wahrenbrück, ongeveer honderd kilomter ten zuiden van Berlijn. Er zijn geen winkels in het gehucht en de enige buslijn in de regio stopt er niet.

Toen het plaatsje nog deel uitmaakte van Oost-Duitsland was er een brikettenfabriek gevestigd in Alwine. Die ging dicht na de eenmaking van de twee Duitslanden. In 2000 kochten twee broers het gehucht voor een symbolische Duitse mark. Een van de twee broers is intussen overleden en de overlevende besliste om Alwine te veilen.

De inwoners van Alwine hopen dat de nieuwe eigenaar zal investeren in de renovatie van het gehucht. Alwine heeft een lusvormige hoofdstraat, negen woningen en tien schuren en garages.

AFP or licensors
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen