Karen Damen loopt op sporen: Infrabel boos, maar "we bekijken een samenwerking"

Er komt heel wat kritiek op de nieuwste single van Karen Damen en dan vooral op de foto die bij het nummer hoort. Daarop is de zangeres te zien terwijl ze op de sporen loopt. Spoornetbeheerder Infrabel reageerde gisteren not amused en hoopt op een samenwerking. Karen Damen zelf wil niet meer reageren. 

Het moest een feestelijk moment worden voor Karen Damen, gisteren. Onder de titel "Een ander spoor" lanceerde ze namelijk haar eerste solosingle na haar lange carrière bij K3. Om die boodschap kracht bij te zetten, plaatste ze de foto van de single op haar Instagram-pagina. 

Meteen kwam er veel kritiek. Op de foto is namelijk te zien hoe Karen Damen op een spoorweg aan het wandelen is. "Voor ons is de nieuwste single van Karen Damen met een valse noot gestart", zei Infrabel-woordvoerder Thomas Baeken gisteren aan Radio 2. "Spoorlopen is levensgevaarlijk en bovendien wettelijk verboden. We sensibiliseren daar al jaren over en het helpt zeker niet dat zo'n bekend iemand met beide voeten op een spoor gaat staan."

Voor ons is de nieuwste single van Karen Damen met een valse noot gestart.

Vrij snel kwam er een reactie van Karen Damen, eveneens via Instagram. "Even voor alle duidelijkheid: deze foto is genomen op een verlaten spoor dat niet meer in gebruik is. Spoorlopen is levensgevaarlijk. Alsjeblieft, wees verstandig."

Maar die reactie was voor Infrabel niet genoeg. "Niet iedereen die deze foto ziet, weet dat het om een verlaten spoor gaat. Hiermee geef je echt een slecht voorbeeld", zei Baeken eveneens gisteren. "Maar we willen Karen Damen uiteraard niet viseren."

Samenwerking

Infrabel bekijkt momenteel met het management van Karen Damen of er een mogelijke samenwerking kan komen om spoorlopen te ontmoedigen. Een beslissing daarover is nog niet gevallen. 

Bij het management van Karen Damen is te horen dat ze "niet meer communiceren over de zaak". 

Meest gelezen