Video player inladen ...

Nieuwe grafkamers met mummies geven hun geheim prijs in Egypte

Egyptische archeologen hebben in de stad Luxor twee oude grafkamers uitgegraven. "De zowat 3.500 jaar oude grafkamers bevatten onder meer mummies, beelden, aardewerk, kleurrijke inscripties en grafzegels", zegt de Egyptische minister voor Oudheid Khaled al-Enani.

De Egyptische minister voor Oudheid Khaled al-Enani heeft de ontdekking van twee oude grafkamers in de stad Luxor voorgesteld. De archeologen hebben onder meer mummies,  beelden, aardewerk, kleurrijke inscripties en grafzegels gevonden.

Volgens Khaled al-Enani zullen er in de nabije toekomst nieuwe ontdekkingen gedaan worden in Luxor.

Het voorbije jaar zijn er al verschillende archeologische vondsten gedaan in Egypte. In maart ontdekten archeologen een bijzonder groot beeld in een achterbuurt van Caïro. Dat beeld is waarschijnlijk een afbeelding van koning Psammetichus. In april vonden archeologen acht mummies in een andere grafkamer in Luxor.

AFP or licensors
AFP or licensors