Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Portugese Songfestivalwinnaar Salvador Sobral heeft nieuw hart gekregen

Salvador Sobral, die in mei van dit jaar het Eurovisiesongfestival won, heeft een nieuw hart gekregen. Dat melden Portugse media. Zijn toestand zou stabiel zijn, al is dat nog niet officieel bevestigd. 

Salvador Sobral viel tijdens de laatste editie van het Eurovisiesongfestival op met een intieme ballade. Hij kon televisiekijkend Europa overtuigen en won de wedstrijd. Op dat moment was het al duidelijk dat het niet zo goed ging met de zanger. 

Geschikt hart

De afgelopen drie maanden lag Sobral in het ziekenhuis, waar hij wachtte op een geschikt hart. Dat is gisteren gevonden en de zanger is ook meteen geopereerd, zo melden Portugese media.

De manager van Sobral en zijn familie willen voorlopig niet reageren op het bericht. Volgens één bron zou zijn toestand stabiel zijn, maar dat is nog niet officieel bevestigd. Nog vandaag zal er wel een persconferentie komen over zijn toestand. 

Slotconcert

Salvador Sobral gaf begin september een slotconcert om tijdelijk het podium vaarwel te zeggen. In oktober liet zijn zus nog weten dat ze er zeker van was dat het goed zou komen met zijn gezondheid. Bij wijze van bewijs schreef ze al een nummer dat op zijn volgende album zal verschijnen. 

Meest gelezen