Videospeler inladen...

Francken over imam: "Geen rapporten gezien waarin staat dat we ons vergist hebben"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft van de Staatsveiligheid geen enkele aanwijzing gekregen om de verblijfskaart van de imam Abdelhady Sewif te verlengen. Hij reageert daarmee op een interview van VRT NWS met de imam van de Grote Moskee in Brussel. Sewif zegt dat hij niet weet waarop Francken zich heeft gebaseerd om zijn verblijfsvergunning na dertien jaar niet te verlengen.

De staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is heel formeel over de beslissing van zijn administratie om de verblijfsvergunning van de imam van de Grote Moskee in Brussel niet te verlengen.

Francken stapt naar de Raad van State om de vernietiging van zijn beslissing om de verblijfskaart in te trekken, te laten ongedaan maken.

"Op basis van objectieve informatie van onze inlichtingendiensten, heeft mijn administratie een oordeel geveld. We hebben beslist om de verblijfsvergunning niet te verlengen. Ik heb nog altijd geen andere rapporten van onze inlichtingendiensten gezien waarin staat dat we ons vergist hebben. Dat is niet waar", reageert Theo Francken.

"Dat hij dat zegt in een filmpje, dat zou wel kunnen. Maar ik heb andere informatie. Waarop moet ik mij baseren? Een filmpje van de VRT of een vuistdik informatierapport van de Staatsveiligheid? U mag het mij eens zeggen", besluit de staatssecretaris.

Meest gelezen