"Grootste Quiz ter Wereld" haalt 3.723 deelnemers voor goede doel

In Flanders Expo in Gent hebben 3.723 mensen deelgenomen aan de "Grootste Quiz ter Wereld" ten voordele van De Warmste Week van Music For Life, de jaarlijkse actie voor het goede doel van radiozender Studio Brussel. 

Het huidige wereldrecord quizzen werd dit jaar in India gevestigd, met 4.903 deelnemers. "Het is helaas net niet gelukt", stelde gerechtsdeurwaarder Johan Vandevelde zaterdagnacht rond 0.30 uur. In Hal 1 van Flanders Expo, die grotendeels gevuld was, kunnen zo'n 6.400 mensen plaatsnemen.

De organisatie liet wel nog twee andere wereldrecordpogingen officieel registreren. Zo trekken de aanwezigen allemaal een fluohesje aan, om het huidige wereldrecord van 2.136 in Kitakyushu (Japan) te halen. De deelnemers trokken ook gelijktijdig een blikje open, in een poging om het wereldrecord van 1.149 blikjes te verpulveren. Beide records werden gebroken, maar de exacte aantallen werden niet bekendgemaakt.

Meest gelezen