Videospeler inladen...

Ongevallen door stevige sneeuwbuien overal in Vlaanderen

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen heeft het deze voormiddag flink gesneeuwd. De wegen lagen er daardoor glad bij en her en der gebeurden er enkele ongevallen. Het Agentschap Wegen en Verkeer had afgelopen nacht wel preventief 500 ton zout gestrooid, maar de sneeuw kwam later dan verwacht. "Daardoor heeft het strooizout weinig uitgehaald."

De sneeuwzone trok van west naar oost over het land. In de vroege voormiddag viel er vooral in West- en Oost-Vlaanderen flink wat sneeuw. Het landschap lag er daardoor idyllisch bij (zie video bovenaan). Later op de middag trok de sneeuwzone ook over Brussel en de provincies Antwerpen en Limburg.

Idyllische plaatjes, maar ook problemen op de weg. Door de sneeuw lagen de wegen er glad bij. Volgens VRT-verkeersexpert Hajo Beeckman was het op verschillende plaatsen moeizaam rijden op de weg. Door de sneeuw zelf en uiteindelijk door de natte smurrie die daarna bleef liggen.

Op verschillende plekken gebeurden ongevallen. De E17 was even versperd door een vrachtwagen die in een schaar op de weg stond. En de Groenendaaltunnel in Brussel was een tijdlang dicht door enkele ongevallen.

Gestrooide zout heeft niet gebaat

Het Agentschap Wegen en Verkeer had afgelopen nacht preventief gestrooid, maar dat zout heeft niet geholpen. "We hadden verwacht dat het 's nachts ging sneeuwen maar het is pas rond 8 uur begonnen. Daardoor heeft de 500 ton strooizout weinig uitgehaald", zegt Veva Daniels van het Agentschap Wegen en Verkeer. Mogelijk wordt er nu bijgestrooid.

Na de middag zal de sneeuw geleidelijk aan overgaan in regen. De sneeuw zal dan ook smelten. Het KMI verwacht ook veel wind, met vooral in de namiddag en de avond rukwinden tot 95 kilometer per uur.

Videospeler inladen...

Meest gelezen