Videospeler inladen...

5.000e aflevering van "Blokken" gewonnen door Elise Stassen uit Brugge

 Elise Stassen uit Brugge heeft de 5.000e aflevering van "Blokken" gewonnen."Blokken" bestaat al 23 jaar en is daarmee de langstlopende quiz uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Vanavond zond Eén een speciale aflevering uit. Het ging om de finale van een spannende afvalrace tussen acht topkandidaten. 

"Blokken" op een zondagavond, dat betekent dat er iets bijzonders aan de hand is. Het ging om de 5.000e aflevering, en dus werd het een speciale editie. De voorbije weken namen de acht beste kandidaten van de laatste duizend shows het tegen elkaar op. In het beslissende duel ging het tussen  Drees Herfs uit Maasmechelen en Elise Stassen uit Brugge. Stassen werd  de uiteindelijke winnaar.

Het was een extra feestelijke uitzending met toeters en bellen. En dat mocht ook wel, want na al die seizoenen kan "Blokken" enkele duizelingwekkende statistieken voorleggen.

Zo stelde Ben Crabbé al minstens 175.000 vragen, vielen er al ongeveer 287.500 blokjes naar beneden en hebben enkel zeven Vlaamse gemeenten nog geen "Blokken"-deelnemer gehad. Crabbé heeft alle 5.000 afleveringen gepresenteerd.

Zomaar een goeie quizzer zijn, is niet voldoende om het in "Blokken" ver te schoppen. Daar is wel wat meer voor nodig, zegt presentator Ben Crabbé: "Je moet op tv kunnen optreden en als het kan een beetje goed uit de hoek komen. Je moet vlot zijn en je moet heel snel zijn ook, want in dit spel gaat het enorm om de snelheid. En je moet ook wel wat weten."

VRT

Meest gelezen