Bracke: "Als het van mij alleen afhangt dan deed ik niet mee aan de verkiezingen in 2018"

Heeft Siegfried Bracke nog veel zin om in de politiek te blijven? Niet noodzakelijk, zo bleek tijdens een debat van The Content Makers in Oostende.

Lijsttrekker wordt hij niet, bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Maar de verwachting is wel dat Siegfried Bracke straks een zichtbare plek krijgt op de Gentse N-VA-lijst, al is er nog helemaal niets beslist.

Van de Kamervoorzitter zelf had dat niet gehoeven. Dat zei hij tijdens een debat met Johan Vande Lanotte (SP.A), afgelopen vrijdag in Oostende. Als het van hem alleen had afgehangen, deed hij simpelweg niét mee. "Maar het hangt dus niet van mij alleen af. Ik ben altijd een ploegspeler geweest."

Bracke was de gedoodverfde lijsttrekker in Gent, maar dat werd uiteindelijk Elke Sleurs. Een beslissing die volgde op alle heisa over Brackes (betaalde) mandaat in de adviesraad van Telenet, en zijn hobbelige communicatie daarover.

Bracke suggereert nu dat hij het liefst uit de politiek zou stappen. "Ik heb zo veel ideeën om nog te doen, nà de politiek. En dan denk ik dat ik misschien iets anders moet doen."

Volgens Johan Vande Lanotte, nog altijd burgemeester van Oostende, is dat een slecht idee. "Niet meedoen is verkeerd", denkt hij. Politici die zich terugtrekken na een moeilijke periode, zoals Bracke er ook een gekend heeft, "brandmerken" zichzelf, vindt hij. "Er is trouwens geen leven na de politiek, zeker niet als je 65 bent."

Meest gelezen