Harold Versteeg

Brandweer in Brussel heeft de handen vol met het winterweer

De brandweer van Brussel heeft een honderdtal kleinere interventies gedaan als gevolg van de regen, smeltende sneeuw en harde wind. Verschillende tunnels zijn een tijdlang gesloten en de Bisschopsstraat werd afgesloten voor het verkeer omdat panelen op een werf naar beneden dreigden te vallen.

De brandweer van Brussel heeft een honderdtal kleine interventies gedaan als gevolg van het winterweer. De Stefaniatunnel werd gesloten wegens waterschade, meldt de politie van de zone Brussel-Elsene. Ook de George Henri-tunnel werd een tijdlang gesloten omdat de tunnel ondergelopen was.

Vanavond was de brandweer in de weer met een stabiliteitsprobleem aan het reuzenrad op Winterpret in het centrum van Brussel. De woordvoerder van Brussels Major Events Marina Bresciani meldt dat het reuzenrad bij felle wind altijd preventief wordt stilgelegd. De toestand is onder controle, volgens Bresciani.

De politie heeft de Bisschopsstraat afgesloten voor het verkeer omdat panelen op een werf naar beneden dreigden te vallen. Verschillende parken en kerkhoven van de stad Brussel zijn vanmiddag preventief gesloten voor het publiek.

Meest gelezen