Brusselse politie onderschept 50-tal jonge amokmakers aan winkelcentrum Docks

De Brusselse politie heeft gisteren een groep van 50 tieners onderschept aan het winkelcentrum Docks. De jongeren werden gefouilleerd en ook hun identiteit werd gecontroleerd. Wellicht waren ze samen naar Docks afgezakt om er te vechten. 

De Brusselse politie kreeg gisteren informatie binnen over een grote groep tieners die samen per tram onderweg was naar het winkelcentrum Docks aan de Lambermontlaan. Uit die informatie zou ook blijken dat ze van plan waren om te vechten. "We hebben toen onmiddellijk beslist om verschillende patrouilles ter plaatse te sturen om te zien wat daar precies aan de hand was", vertelt Ilse Van de keere van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. 

Zodra de tieners uitstapten aan de tramhalte Van Praet, werden ze tegengehouden én gefouilleerd. Na een identiteitscontrole werd hen verzocht om weer naar huis te gaan. Niemand werd aangehouden tijdens het incident, één persoon kreeg wel een proces-verbaal omdat hij een knipmes bij had.

"Wat de jongeren daar precies van plan waren en wat de aanleiding was van de aangekondigde vechtpartij is niet duidelijk."

Meest gelezen